• ÖPPET IDAG10-18
  • VARDAGAR 10-18
  • LÖRDAGAR 10-15
  • SÖNDAGAR STÄNGT
  • Guldcity (1)

GuldCity tar gärna ut svängarna

Guldcity är guldsmedsbutiekn som gillar att ta ut svängarna och gärna tillverka egna personliga handgjorda smycken på begäran av sina kunder.

– Juveler är det roligaste man kan sälja, säger Peter Sjöberg som äger Guldcity i Vetlanda. Vi träffar honom i butiken som idag är en modern guldsmedsbutik med många specifika märken och kollektioner.

Att hålla sig uppdaterad på trender som gäller och vad kunden vill ha kan vara svårt, tycker Peter. Många gånger är det lite av en chansning vilka märken och produkter de ska välja men de försöker utgå ifrån vad de själva tycker om och vill ha.

– Tradition och trend är ledord som vi jobbar efter. Vi har även egna kollektioner som säljs i butiken och tillverkningen av specialsmycken, som rena beställningar från kunder, är också en stor del. I verkstaden utförs dessutom mycket reparationer på allt ifrån smycken och accessoarer till dopfuntar.
Fördelen med att vara en fristående butik är att själv kunna välja sortiment. En kedja kan bli uppbunden till att köpa in dyra kollektioner, vilket gör att sortimentet i övrigt kan bli lidande.

– Vi har alla typer av kunder i vår butik. En del kommer till oss ofta, följer trenderna och köper smycken efter det, medan andra väljer att köpa färre men dyrare smycken, exempelvis juveler.
– Ta vigselringar som exempel, säger Peter, där man idag ofta väljer att lägga betydligt mer pengar mot för bara några år sedan. Jag tror att man nu värdesätter själva ringen mer – som bestående symbol – och väljer att lägga mer pengar på den än på exempelvis klänningen.
– Det får gärna vara handgjort eller unikt och det är det som är så roligt med vår butik – att vi kan serva alla behov och att vi har verkstaden i butiken, säger Peter. Vi behöver sällan skicka iväg saker för reparation eller tillverkning.

– En dröm vi har är att kunna ha en hörna i butiken där vi och våra anställda, kan ta ut svängarna lite mer – kanske fina dyrare juveler, mer färgglada smycken eller utöka egna kollektioner. Jag tror att det skulle vara en rolig utmaning för oss att försöka överföra vår smak och det vi personligen brinner för till våra kunder.

GuldCityBiblioteksgatan 2A0383-761136www.guldcity.se
  • MÅN-FRE 10-18
  • LÖRDAG 10-14
  • SÖNDAG STÄNGT