Hälsokontroll för företag i Östersund

Hej på er, hoppas ni har en fin start på veckan!

Här i Östersund skiner solen och kanske vågar man hoppas på att den där våren kommer snart. På vårt jobb ska vi allihop få göra en hälsokontroll för att de vill satsa mer på en frisk personal i år. Vi har kämpat med en del sjukskrivningar de senaste åren men nu har äntligen våra chefer insett att något behöver göras och jag tycker det känns hoppfullt.

Först ska vi få göra en hälsokontroll som också innefattar enskilda samtal. Det här är frivilligt att göra, men jag tror faktiskt att alla såg det som en positiv möjlighet och att alla tackat ja till att göra det. Vi är ju en ganska stor avdelning så alla hinner inte göra på en och samma dag, inte ens en och samma vecka. Men jag hade min hälsokontroll i slutet av förra veckan och det var väldigt intressant. Jag vill inte gå in på alla detaljer men det man fick hjälpa att kolla var bland annat blodprov, mätning av blodtryck och undersökning av hjärta och lungor. Man fick även fylla i två olika formulär med olika frågor som handlade om ens liv och hälsa. Till hälsokontrollen hör ett samtal men provtagningarna och det bokas vid två olika tillfällen, så det samtalet ska jag ha denna veckan.

Hur ser hälsoarbetet ut på er arbetsplats? Jag tycker verkligen det här är ett steg i rätt riktning även om det finns mer att göra. Men det som händer är att cheferna ska få en slags anonym översikt efteråt som talar om hur vi anställda mår, för utan det så kan de ju inte se vad mer som behöver göras. Det ligger också på förslag att vi ska ha en fokusgrupp med inriktning på hälsa. Den här gruppen kommer kunna föra fram önskemål kring hur vi kan förbättra arbetsmiljön och de anställdas hälsa men också som kan anordna lite olika aktiviteter som främjar hälsan här.

Jag kommer vilja vara med i den gruppen för jag har en massa idéer, t.ex. att man kan anmäla sig till ett lopp och träna för. Hoppas att allt är bra med er och att ni annars gör det som just ni behöver göra för att må bra. Ha en fortsatt fin dag!