Tips för en lyckad fönsterputsning

Det finns flera bra saker att tänka på för att lyckas med en bra fönsterputsning. Här är några tips:

1. Se till att ha rena och skarpa verktyg. Du behöver inte de dyraste, men se till att ha verktyg som kommer göra jobbet enklare och snabbare.

2. Börja med torra ytor. Se till att du börjar med torra ytor, detta gör det lättare för dig och gör rent mer effektivt.

3. Använd en skurbräda eller en skurborste. Detta minskar risken för att skada ytan och gör rent mer effektivt.

4. Gnugga inte för hårt. Detta kan orsaka repor på dina fönster eller andra ytor.

5. Spola av med vatten och torka sedan torrt med en ren trasa. Gärna en mikrofiberduk för det är det bästa, i alla fall om du frågar mig!

Du kanske har många fönster att putsa och känner att du inte har tid till det? Då ska du vända dig till något företag som erbjuder fönsterputsning och det finns några stycken här i Lindesberg och jag vill slå ett slag för ett företag som jag kan säga är mycket bra, och de erbjuder även sin hjälp i Hallsberg med omnejd. Har vänt mig till dem vid ett par tillfällen och de är jättebra!

Sedan ska du aldrig putsa fönster när solen ligger på, för då kommer du bara att se ränder och flammor. Spara det till en mulen dag, eller så putsar du på de tider solen inte skiner på just de fönstren. Ja, det är egentligen inget märkvärdigt men det är lite tidsödande så det är skönt att det finns professionell hjälp att få.

En annan sak du bör tänka på är att inte ha för mycket vatten i din sprejflaska, detta kan orsaka stänk och smutsiga fläckar.

Ha en bra dag! Carola S i Lindesberg